Olvasási idő 4 perc

shopping és fucking

ÚJFALUSI KATA | NAPLÓ

És amikor autóztunk haza a túrából, felhívta a felesége. Az én autómat vezettük, mert neki persze nem volt. Ő túlságosan szabadelvű egy tonnányi vasat birtokolni és azzal vitetni magát mindenhova.

Inkább csak átutazik életeken. Libeg.
Szóval haladtunk a sötétben. Azért annyi látszott, ahogy folyamatosan visszafékezte a kocsit a szerpentinen, hogy izmos lába van. Az arca kifejezetten ronda volt egyébként, engem is csak a humora fogott meg, és a gátlástalansága. Azt sajnos imádom, akár a postás gátlástalan, akár a gyerekem, akár én is lehetek az, fontos, hogy csak kicsit bántsunk vele másokat.
Valamiféle óvatos gátlástalanság, amivel megyünk előre, mint kés a vajban, jó sok koleszterint átvágva, leeresztve.
Igen, ez a csávó gátlástalan volt, ronda, de jó izmos lábai voltak.
A feleségének belesuttogta a mobiljába, hogy megvolt a túra és nem tud beszélni, mert a többiek alszanak, a gimnazista barátait mind elnyomta az álom, akik végigkísérték a túrán, most egyiküket sem tudja adni a telefonhoz. No persze, ahelyett, hogy sikítva belenyúltam volna a kormányba, mint Eszenyi a skorpió megevős filmben, én csendben és láthatatlanul aludtam a többi gimis baráttal együtt, saját hátsó ülésemen.
Még csak nem is mindig elégített ki.
Kapkodós fél órák, és utána a meki kaját ki-ki magának fizette. Mit kérsz? Sajtburgert. Oké, én megrendelem a sajátomat és várlak az asztalnál. Anyád!
Óva intenék mindenkit a viszonyoktól egyébként, mert amit az elején mindhárom fél megfogad, azt soha senki sem tudja betartani. Mint az alkoholista, aki úgymond leszokik. Majd pár hét múlva ott találod félreborulva az árokban, mellette két ecetes uborka konzerv és egy nyolc literes demizson.
Szóval a majd nem akarok többet és a megértem a helyzetet, valamint a majd otthagyom és majd csak elárulom neki, átköltözöm hozzád, igazából téged akarlakok kimerülnek, mint a sütisgépek az ősrégi cukrászdákban, villódznak és már nem forgatják a dobostortát, csak nyekeregnek.
Mégis finom bennük a kiszáradt süti. Dobostorta.
A viszonyokról ennyit. A társas viszonyok eleve kiborítóak, nem ám egy ilyen rossz analitikai mutatókkal bíró játszma. Egy ötajtós metálkék nyomaték. Egy kipuffogás, fáradt gőz, ahogy száll a kicsi kocsi a titkos erdő felett, amiben a feleség visszhangját hallom.
Aztán kiszálltam a Blahán, ott szült meg engem az anyám, a saját autómból, és egy találkozó után a felességgel már a viszonyból is. Láttam, milyen szép nő. Kicsit sok, de szép. Miután szövetkeztünk a férj ellen, és éppen együtt voltunk, beleaffektálta neki a telefonba, hogy éppen vásárol, tudod, drágám, shopping and fucking!!! Ezt visította az Andrássy út elején és még közben is szép volt, a vonásai egy elmúlt korból érkeztek, finom fehér bőre és vékony, sikló kézfeje volt, amit én mindig azonnal irigylek. Ha kicsit előbb születik, Mozart felesége és múzsája lehetett volna. A legszebb az orrának vonala volt, fitos, de büszke, kötekedő, egyszerre idős és mégis kortalan orr. Kedvem lett volna vele összedörgölni az enyémet.
Szerintem az én orrom kevésbé elegáns és a kezeim is lapajok, de az ember ezzel nehezen tud mit kezdeni.
Az arányoknak örülni kell.
Például voltam már majdnem kilencven kiló, és még olyankor is formás maradtam, állítólag. Éppen egy luxusszállodában nyaraltam egy pokolbéli manussal, aki papír alapú fotókat készített tengerre néző meztelen korlátnak dőlésemről, iszonyatos sonkáimról és vaskos boldogságomról. Katám, maga olyankor is gyönyörű, ha kikerekedik. Persze ezt mondta, ugyanakkor tudom, hogy kényelmetlen volt neki. Megjelenni velem, egy elhízott óvodásával, aki magára ette a korkülönbségből adódó kommunikációs zűröket és a toporgó stílust. Unatkoztam, ettem. Ettem, unatkoztam. Lettem hát majd egy százas, hatalmas elgondolás a jövőre nézve. De persze nem néztünk végül a jövőbe, a thundermese véget ért, hát lefogytam, és már nem álldogálok luxushotelek korlátjai mellett.
Egész mások a korlátaim.
És ami ijesztő, mostanában leginkább nyulak között érzem magam biztonságban. Beülök a nyúlketrecbe, már tudom, hogy kell nekik köszönni. Elüldögélek közöttük, figyelem, ahogy kommunikálnak, próbálok bekapcsolódni.
Tetszik. Azt sem bánnám, ha elnyulasodnék teljesen. Egész nap ennék. Unatkoznék, rágnék. Rágnék, unatkoznék. Rengeteg gyerekem születhetne, és ami a legjobb, születésük után azonnal a föld alá ásnám őket, oda járnék le szoptatni és csak hetek múlva hoznám fel őket a felszínre.
Nem kellenének ehhez viszonyok sem. A közös fű is ingyen van, nem sajtburger. Nincs senkinek felesége, a kufirc is olyan viszonyosan gyors, megmenekülhet az ember (pardon, a nyúl) a felesleges lelkizésektől. A későn érkező nyúlférjnek nem telefonálni szokás, hanem dobbantani, páros lábbal, és várni a visszadobbantását. Persze eleve hülyeség, hiszen a nyúlférj nem jár el sehova. És én, mint nyúlasszony sem tennék ilyet.
Nem volna shopping, csak fucking.