Olvasási idő 2 perc

háború a polcok között

♦ GELLÉRT ANDRÁS | SZERK

Veszélyes küldetésen a szekta egyik (?) katonája. Lehet, hogy többen vannak. Komplett kommandók. Zászlóaljak. Dandárok. A következő bevetés feltételezett időpontja: jövő péntek. A helyzet fokozódik. Éberség, hűség, egész pályás letámadás.

Még sosem bukott le. Mázlista. Ja, a hadiszerencse. Ha a polcfeltöltő egyszer mégis leleplezi, akció közben rajtakapja, akkor páros lábbal fog beleszállni, egyenesen az arcába, úgy, hogy a kijáratig repül majd. Ezt az újságos részleg törékeny munkatársától tudom, negyvenes nő, aki iszonyúan feldúlt és frusztrált, tényleg ütni és rúgni szeretne. Talán még meg is tépi. Hiszek neki. Évek óta próbálja tetten érni élete megkeserítőjét az Auchan áruház fantomját, de hiába minden igyekezet, nem sikerült kézre keríteni.
Információimat első kézből szereztem, magától az Auchan bosszúszomjas munkatársától. Elmondása szerint van valaki, aki minden héten felbukkan az üzletükben, majd a HVG-t, Magyar Narancsot, ÉS-t, Magyar Hangot módszeresen eltünteti a polcokról. Nem megveszi, nem hazaáruló ő, hanem eldugja. Hogy hova? Elviszi az állateledel osztályra, begyűri a macskaalmos zacskók mögé, vagy egy másik részlegen a bőröndökben rejti el, de találtak már újságot zoknisládában, autóba való akkumulátorok alatt, és a mirelit brokkolik között a mélyhűtőládában.
Érthető ez a megszállott, eszelős küzdelem a szellem ellen, hiszen annyi gyógyítandó nyavaja lenne még ezen kívül is, egészségügy, gazdaság, oktatás, romok, roncstelepek amerre a szem ellát, de ki ér rá mindenre, most még a friss lapszámokat kell eltüntetni a polcokról
Nagy meló ez.