Olvasási idő 3 perc

most élj!

GELLÉRT ANDRÁS | TÁRCA

Üdvözlöm önöket, Tótka Bálint vagyok, a Királyok völgye Ingatlanközvetítő vezető-senior értékesítője. Engem ért a megtiszteltetés, hogy bemutathatom önöknek ezt az elővárosi gyöngyszemet, irodánk legújabb ékszerét, eme pompás otthont.

Jöjjenek be nyugodtan, ne toporogjanak az ajtóban. Nem, a cipőt nem kell levenniük, amúgy is hat macska és három kutya élt itt együtt a tulajdonossal. Arrébb állok, így jobban elférünk. Így ni, már bent is vannak. Ha egy picit arrébb húzódik, akkor az ajtót is be tudom csukni. Sikerült. Köszönöm. Még egyszer, üdvözlöm önöket, örülök, hogy eljöttek.

Kép: B IA+IA

Mint látják ez itt az előszoba, egyben a konyha, ahol a lakás tulajdonosa, nem titok kiről van szó, Vencsellői Szimonetta, vagyis É.M.Szimi , az Élj ma, ki tudja lesz-e holnap valóságshow sztárja itt, ezen a helyen, igen, mutatom, az itt látható kemping gázmelegítőn főzött virslit párjának, később kávét ÉM. Dezsőnek, akivel, bizonyára önök is emlékeznek rá, a három napig tartó, meztelen tánccal emlékezetessé vált maratoni ivászat után, a műsor második epizódjában jöttek össze. Még jó, hogy a műsor visszanézhető, mert ők semmire nem emlékeznek! Bohó fiatalok, nagyon kedvelem őket.

A konyha tényleg minden igényt kielégít, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Szimi és Dezső rendszeresen együtt főztek itt. A tojásleves, és a szalonnás csirkefej a kedvencük! Légelszívóra nem volt szükségük, ezért nem építettek be, olyankor csak kinyitották a bejárati ajtót, és azonnal friss levegő járja át a helyiséget, egyúttal a nyitott ajtóban megálló szomszédokkal is kommunikálni tudtak. A földszinti lakás egyik nagy előnye éppen ez az emberközpontúság, sokan mennek el az ajtó előtt, és köszönnek , vagy csak benéznek az ablakon.
Nagyon praktikus, jó elrendezésű a konyha, a két kanálnak, késnek, és villának, valamint tányérnak és pohárnak bőven jut hely az ötletesen, a plafonról lelógatott kis kosárkában. Ezt Szimi tervezte, de itt amúgy minden az ő lakberendezői tehetségét dicséri. Az ételt, a Dezső faragta asztalkán tálalták. És máris a szobában vagyunk, ahol bőven elfér Dezső bútora, valamint a kétszemélyes összecsukható ágy. Ebben sok időt töltött együtt a két sztár…Gyermekük is itt fogant. Megfelelő ajánlat esetén ezeket is itt tudják hagyni önöknek, mint ahogy az étkezőben lévő étkészlettartó kosarat is. Végül, elérkeztünk a lakás legféltettebb és legintimebb zugába, a vécébe, ahol lehetőség van zuhanyozásra és fogmosásra is. Barátságos, meleg kuckó, és tizennégy négyzetméteren valóban minden elfér. Rendkívüli lehetőség, érthető, hogy máris nagy a verseny ezért a csodálatos, nagypolgári otthonért. És, hogy miért kerül ötvennötmillió forintba? Ezt ugye nem kérdezik komolyan? Gondolják át, milyen nagyságok laktak itt. És ez most az önöké lehet. Tényleg rendkívüli lehetőség.”