Olvasási idő 2 perc

a mozdulat elviselhetetlen könnyűsége

 GELLÉRT ANDRÁS | TÁRCA

A „Szabadlábon a munka világába” program, amely számos gyönyörű, panorámás budai villát vásárolt a dolgozóknak, csakhogy minél szebb, jobb, élhetőbb munkakörnyezetben végezhessék el a rájuk bízott közérdekű, ugyanakkor titkosított közfeladatokat, ezúttal a Kossuth díjas diagnoszta, szem-és mozgásszervi specialista tevékenységéhez járult hozzá egy pazar, minden igényt kielégítő intézettel.

Kép: B IA+IA
A fiatal szakember korábban több alkalommal is jelezte, rövid időn belül, akár ingyen is elvégzi a szükséges vizsgálatokat. Szavai szerencsére értő fülekre találtak, hiszen a nagy odafigyelést igénylő művelethez azonnal megkapta a város legszebb, hipermodern épületegyüttesét.
Immár a róla elnevezett gyógyászati központban kutat a harmincadik születésnapját nemrégiben egyhetes rendezvénysorozattal, látványos, zenés-táncos bulival, lovashintók felvonulásával tarkított, négyszázötven meghívott vendéggel ünneplő Nagybaró István, aki, ahogy ígérte, kormányzati VIP-személyek, továbbá azok családtagjainak nézését és járását elemzi.
Az alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat a központi diagnosztikai laborban felállított négyfokozatú futópadon kezdődik, ahol a páciensek bemelegítő mozgást végeznek, majd ezt követően, a gumirozott, funkciós szőnyegen sétálnak, általában 10-15 métert. A háttérben fülbemászó mulatószene szól, mert vizsgálat közben ez biztosítja a tökéletes koncentrációt.
Az ifjú specialista e kimerítő gyakorlatsor, majd az azt követő szembe nézés alapján állapítja meg a diagnózist. Az eddig elvégzett vizsgálatok alapján mindenkiről a legjobb, „Megbízható személy” minősítésű zárójelentést adott ki.
A „nézését, járását” diagnosztikai módszer a szabadalmi engedélyt is megkapta. A Járási Nézés Intézet létrejötte pedig radikális változást hozhat a hazai egészségügyi ellátórendszer egészében.