zsolnai balázs

♦ ÁLLANDÓ SZERZŐ

Kertészmérnökként és növényorvosként fontos számomra a környezetbarát növényvédelmi és kertészeti technológiák megismerése, kutatása és alkalmazása. Sok éves tapasztalatom van a laboratóriumi teszteléseka szántóföldi kísérletek, a növényvédelmi hatósági munka, valamint növénynevelő üvegház működtetésterületén. Károsító diagnosztikai osztály megyei rovartanosaként a növényvédőszergyártó cégek kis– és nagyparcellás hatósági kísérleteit végeztem. Növényvédelmi felügyelőként szoros kapcsolatban maradtam az agrár és kertészeti növények termesztésével és növényvédelmével. Széleskörű tudással rendelkezem a szőlő károsítóit illetően, szakterületem a szőlő fitoplazmás betegségei és azok kabóca vektorai. Kertészeti szakértőként irányítottam az országos növényvédelmi előrejelző rendszert.

Elkötelezett vagyok a környezetkímélő növényvédelmi és kertészeti módszerek meghonosításával kapcsolatban és nagy hangsúlyt fektetek az ismeretek átadására. Számos civil csoport (például: Budapesti Komposztbarátok) működését szerveztem meg, mert hiszem, hogy a civil társadalom és csoportok támogatása kiemelt fontosságú az élhető jövőnk szempontjából.

Jelenleg számos, saját közösségi csoportom van, ahol a természetközeli életmódra, a biodiverzitás fontosságára, az élővilág megőrzésére hívom fel a figyelmet. Érdeklődési területem az erdőkertek, esőkertek és városi minierdők kialakítása.