orosz jenő

♦ ÁLLANDÓ SZERZŐ

Értem, hogy sokak számára az elfogultság a szeretet jele, de nem nekem! Én már gyerekkorom óta utáltam, ha a szülők (anyámat is beleértve) beleszóltak a gyerekek civakodásába és tekintet nélkül az igazságra, csak a saját gyerekeik érdekeit védték.

Hiszem, hogy kellő körültekintéssel közel lehet kerülni az objektív igazsághoz; ezért utálom az érzelmekkel teli elfogultságot, mert torzít akár vallásról, akár nemzetről van szó!

– Fiatalon olyan illiberális-szocialista államban éltem, ahol a legnagyobb hiánycikk a valódi információ volt. Emlékszem cserediákos repülőútjaimon hogy rávetettem magam már az indulásnál, Ferihegyen, a repülőn ingyen osztogatott nyugati újságokra. Azóta is számomra a véleményszabadság „Ígéret földje” a Nyugat és vele szemben állnak a titkolózó, cenzúrázó, mítoszokat gyártó és hazudozó piac-ellenes Hadiállamok.

– Nem „európai magyarnak” gondolom magam, hanem „magyar európainak”, aki tehát elsősorban európai, azon belül magyar, azon belül budapesti, azon belül kőbányai nyugdíjas – ez a sorrend.

– Azt remélem, hogy a jövőben a nemzetállamok szerepét sok, lefegyverzett, önigazgató régió, illetve városállam veszi át, amelyek felett a Bioszféra általános érdekeit képviselő ökológusokból, filozófusokból, papokból, művészekből és elismert szaktekintélyekből álló világkormány gyakorol majd ellenőrzést a Földi élet sokszínűségének hosszú távú megőrzése érdekében… Ez lenne a cél!